2 Mayıs 2020 Cumartesi

Kağıt Taşı Nasıl Yutar?






Şüphenin insan hayatını allak bullak edebileceği doğrudur. Allak bullak olmuş bir hayatı yeniden ele almak gerektiği de doğrudur. İnsanın, hayatın ve buluşmaların değişme imkanı vardır diye bir çerçeve çizelim birlikte. Bu çerçevenin içine güzel mi güzel bir kağıt koyalım. Bu güzel ve boş kağıda ilk koyacağımız işaret bir taş olsun ve durup bakalım, taşı nereye yerleştirdik. Küçük bir taş mı bu yoksa kaya mı çizdik. Ne renk çizdik ve şekli neye benziyor? Sonra da kara kara düşünelim bu işaretin yanına ne koyardık, uzağına ne yerleştirirdik.  Düşünmeyi bıraktığımız anda kağıda  candan bir işaret çizelim. Candan işaret mi olurmuş desinler, bırakın desinler. 

Konuşanlara, eleştirenlere şüpheye yer bırakacak şekilde baktıktan sonra hayatımıza dönelim. Çerçevenin içindeki resimde neler istiyoruz başka? Hayal gücümüze güvenerek taşın yanına çizdiğimiz candan işarete ister güzel diyelim ister çirkin; o işaretle devam edeceğiz resme. İşaret nasıl bir şeye benziyor? Güneş mi yoksa şapka mı? Candan işaret kalem mi yoksa taşı yutacak kağıt mı? Kağıt içine kağıt nasıl çizilebilir demeyin. Bırakın başkaları desin, siz candan işaretinize neler oluyor ona bakın, lütfen bir müddet durun ve bakın.  

Kağıt taşı nasıl yutacak onu anlatın, şüpheye yer bırakmayacak şekilde. Hangi renk olacak kağıt, etrafında neler olacak... Çerçeveden taşacak mı yaşama sevinci, ona bakın. Allak bullak olmuş hayatınızı yeniden ele almaya başladığınız an belki de bu an. Başkaları "çok güzel" diyebilir, o an durmayın. Başkaları "bir şeye benzemiyor" diyebilir, o anda da durmayın. Daha çok işarete ihtiyacınız var mı, lütfen düşünün ve gerekirse işaretlerle dolsun kağıt, izin verin. Candan işaretler olmasına özen gösterdiğiniz müddetçe o resim sizin. 

Şüphesiz ki çerçeveden taşan anlam sizin eserinizdir.  Durmayın yine de... 

Yasemin Şenyurt
02.05.2020
Ankara 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder