1 Mart 2019 Cuma

Labirent 3 Açılışı bu akşam Ka'da



Danışmanlığını Fazlı Öztürk’ün / @fazliozturk yaptığı Labirent #03, Elçin Orçan, Eren Alpay, Fügen Yörük, Kenan Cengiz, Nihal Aral, Selma Aygörmez ve Yasemin Şenyurt'un işlerinin yer aldığı sergiyle izleyicilerle buluşuyor. 2-30 Mart 2019 tarihleri arasında Ka Salon'da görülebilir!
▪️
Labirent atölyesi daha önce üretilmiş eserlerden yola çıkarak; hem o eserleri anlama çabasını hem de onlardan destek almayı, ilham bulmayı içeriyor ve böylece katılımcılarından kendi seslerini aramalarını istiyor. Bunu yaparken aynı zamanda birlikte üretmenin pratik arayışını da hedefliyor.
▪️
Labirent #3'te ilham veren aşağıdaki eserlerden yola çıkan katılımcılar, izledikleri/dinledikleri bu eserlerden yeni yorumlar üretmeye, farklı bakış açıları inşa etmeye çalıştılar. 📚 Bilge Karasu’nun Uzun Sürmüş Bir Günün Akşamı (1970) kitabı “Tepe” bölümü,🎥 Arjantinli yönetmen Fernando E.Solanas’ın Sur (Güney, 1988) filmi, 🖼 İspanyol ressam Francisco Goya’nın Cadıların Sabbatı (1819-1823) resmi, 🎙Neşet Ertaş’ın Gönül Dağı türküsü, 🎵 Amerikalı bağımsız yönetmen Jim Jarmusch’un Down By Law (1986) filminde kullanılan film müziği (Tom Waits, Jockey Full Of Bourbon), 🎶 Fredric Chopin'in Op 9-No-1 nocturne (1831) eseri,✏️ Akira Kurosowa’nın Dreams (1990) filminde yer alan Su Değirmeni Köyü'ne dair bir deneme.
▪️
22 Mart 2019 Cuma gününden itibaren izleyiciler de kendi ürettikleri işlerle sergiye dahil olabilecekler. Sergi alanı -sergide paylaşılan işlerin formunu bozmadan- dışarıdan müdahaleye açık hale gelecek. Bu süreçte izleyiciler de fotoğraf/video/çizim/metin vb. aracılığıyla serginin bir parçası haline gelebilecekler. Sergi değerlendirme buluşmasının yapılacağı 30 Mart 2019 Cumartesi günü saat 15:00’da sergiye katılanlar ve işler üzerine konuşmak isteyen herkesle Ka Atölye’de yine bir arada olacağız. Kaçırmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder