4 Mart 2015 Çarşamba

Çılgınlık Meselesi

Gerçekten bir çılgınlık halinin ne demek olduğunu bilir misin? İnsan aklını kemiren düşleri, düşünceleri ve kuruntuları ve hayalleri yaşamamışsan bilemezsin. Aklın nasıl bir çıkmaz ve nasıl bir cehennem olduğunu sadece okumuşsan çılgınlık halini anlaman mümkün değildir. 

Çılgınlık hangi boyutta ve hangi derinlikte yaşanırsa yaşansın dili deliye çevirir.  Deliye dönmüş bir dilin söylediklerini yüzeyden anlayamazsın. Derinleşmen gerekir ama derinleşmekten korkar çoğu insan. İnsan hayallerle gerçekleri karıştırdığında başına gelen şey korkmaktır, seçememektir ama asla anlamamak değildir. Hatta bazen çılgınlık hali  çok fazla anlamış olmaktan kaynaklanır. Sıradanlığı, yüzeydekileri ve dedikoduları anlamış olmak insanı çılgınlığıyla tanıştırır. 

Hangi çılgınlığı yaşarsanız yaşayın akıllı geçinenlerin dili sizi köşeye sıkıştırmaya çalışacaktır ama siz akıllı geçinenlerin dışlayan, hor gören, küçümseyen sesi karşısında sadece kendiniz olarak durduğunuzda asıl deliye dönecek olanlardır. Sahte, taklit, yapay yaşamlarıyla sadece kendilerinin hapishanesi olabilecek insanlar size dar etmeye çalışsalar da bu dünyayı siz sadece kendiniz ve özgürlüğünüz olacaksınız. 

İşte bu kendiniz olma ve özgür olma meselesi sizin çılgınlık deneyiminizden önce ya da sonra yaşamınızı ve yaşama bakışınızı kıymetlendiren en önemli meseledir. 

Yasemin Şenyurt 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder