29 Temmuz 2012 Pazar

Midye Dolma ve Sevme Kapasitesi



Sevilip sevilmediğinize dair şüpheleriniz mi var? Öyleyse size bu akşam midye dolma ısmarlayabilirim. Midye dolmaları yerken de sohbet etme şansımız olur. Her insanın güvensiz, korkak, çekingen olma hakkı olduğuna inanırım. Sürekli mavili sessizlikler yaratabilmeye gücümüz varsa zaman zaman kendimizi yalnız da hissedebiliriz.
Sevgi konusu ise bambaşka… Kendimizin doğru dürüst sevdiğimizden o kadar eminizdir ki sevilmediğimizi düşünmek için sebepler buluruz. Peki kendimizin sevgi dolu olduğu konusunda kendimize torpil yapmadığımızı nereden biliyoruz? Herkesin ve her şeyin sevgi dolu olma kapasitesine neden güvenmiyoruz? Sevgi dolu olma kapasitemizi geliştirebilecek olan başka insanların davranışları ve düşünceleridir. Başkalarının sevgi dolu olma kapasitesine güvenmeyerek kendimizi sevgisiz ve güvensiz hissettiğimiz gibi başkalarının da böyle hissetmesine neden oluyoruz.
Sonuç olarak da  sohbetlerimiz, paylaşımlarımız, eylemlerimiz sevgisizleşiyor.
Bu akşam size durup dururken midye ısmarlamak ve sevgi konusunda konuşmak isteyen bir yabancıya neden güveneceksiniz ki? Güvenmeyin, paylaşmayın ve sevmeyin. Zarar görmezsiniz. Belki de en büyük zararın güvenmemek, paylaşmamak ve sevgisizlik olduğunu anlayarak herkesin sevgi dolu olma kapasitesine saygı duyarsınız.
Belki de bu mektubu okur, bu daveti kabul eder ve kötü niyet aramadan güzel ve derin bir sohbetin içinde bulursunuz kendinizi. Bir başka insanı sevme kapasitenizin aslında kendinize ne kadar iyi geldiğini anlarsınız. 

2 yorum:

  1. davetinizi kabul ederdim büyük bir memnuniyetle, farklı şehirlerde yaşamıyor olsaydık...
    ama hakkım saklı kalsın isterim, yolum doğduğum kente yine düşer elbet.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil