1 Ocak 2015 Perşembe

Güçlü İnsan





Bu  kendime söylediğim bir şarkı. İnsanın tuhaflığı kendisine şarkılar söylemekle sınırlı kalsaydı belki daha güzel bir dünyada yaşıyor olurduk. Yalnız değilim ama muhakkak ki insan gecenin bir saatinde kendisini çok yalnız hissedebilir. Öyle hissettiğinde bir sigara yakıp belleğindekileri çağırabilir. Bütün unutma isteğine rağmen kendini unutturmayan anılar sayesinde yalnızlıktan kurtulabilir. 
Bütün güçsüzlüğüyle bir insan çok güçlü bir şekilde yaşayabilir. Güçlü olmak dediğimizde genelde zengin, mutlu, sağlıklı, zinde olmak anlaşılsa da ben daha derinde bir yerde güçlü olunabileceğini de öğrendim. 
Güçlü olmak aslında aynada karşılaştığın kendine çok içten bir şekilde gülümsemekle başlar ve aynada gördüğün kişinin bütün kusurlarının içinde doğruyu aradığını ve iyinin peşinde olduğunu bilmekle sürer. Güçlü olmak aslında zaman zaman hayalgücünden ve zaman zaman da belleğinden yardım isteyebilmektir. Bazen geçmişteki bir anın kurtarıcı gücü öyle etkili olur ki sen bile şaşırırsın kendine. Bazen de kurduğun hayal öyle içten bir şekilde yaşamını anlamlandırır ki…

Güçlü olmak aslında kendini tanımayı gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte kendine zaman zaman çok acımasız davrandığın da olabilir. Bu süreçte ayrıca kendini şımarttığın ve alttan aldığın anlar da olacaktır. Yüzümde gerçek, çarpıcı bir ışıltı yakalayınca o ışıltının kaynağında acının ya da hüznün olduğunu bilecek kadar yaşadım sanıyorum. Işıltıyı sonsuza dönüştürmek için şu ana dek çeşitli yollar denedim. 
Garip bir şekilde ışıltı kendini güzellik olarak göstermekte o kadar ısrar ediyor ki ona senin kaynağında müthiş bir özlem ve yoğun bir acı var demek için çok sakin ve çok olgun bir insan olmalıyım. Güçlü bir insan olmak bütün kırılganlığınla yaşamın ortasında durmak ve bazen sadece böyle durup etrafta olup bitenleri sükunetle izleyebilmektir. Güçlü bir insan olmak aslında içinde kopan kıyametin farkında olarak onu durdurmaya, dindirmeye çalışmak yerine kıyamet esnasında iyinin ve doğrunun sesini duyabilmektir.
Belki yanılıyorum ama güçlü bir insan en çok severken güçlüdür. Çıplak, saf, hesapsız sevdiği anda kendisini çok güçsüz hissediyor olsa bile aslında ışıltının kendisi olmuştur. Işıltının, ışığın ve güzelliğin ve güçlülüğün kendisi olabilecek kadar çok sevmiştir bir insanı ve onun sevgisi bütün yaşamına anlam katmaktadır. 
Böyle bir insan kendisine şarkılar söyler, kendi kendine güler ve konuşursa başkaları tarafından nasıl karşılandığının önemi yoktur. Kendisi olmayı başarmış bir insan çok güçlüdür ve bana kalırsa kendisi olmak en çok başka bir insana yönelmiş sevgi ile mümkün olabilir. Sevginin yitmediği ve her yıl, her ay ya da her saat biçim değiştirdiği göz önüne alınırsa gerçekten güçlü bir insan olmak sevginin bu değişen biçimlerini de sevebilmektir. 
Derin bir sevgi bir an sonra daha az derin olarak görünüyor olsa dahi onun bir an sonra çok ama çok daha derin bir sevgiye dönüşmeyeceğini kimse iddia etmemelidir. İşte o sevginin daha az derin göründüğü anda güçlü insan bir an öncesini düşünebilen ve bir an sonrasını arzulayabilen insandır. Sevgi elbette biçim değiştirerek yaşamlarımızı şekillendirmektedir. Sevginin yoğunluğunun arttığı zamanlarda yüzünüzdeki ışıltının kaynağının acı ve özlem olduğunu daha iyi anlarsınız. Güçlü bir insan galiba sevmek konusunda derin düşünmeye başlamış insandır.
Yasemin Şenyurt
02.01.2015

00:09

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder