4 Haziran 2013 Salı

İdeolojik mi ?

Oynanan oyunu iyi görmelerini istiyorum.
RTE
 
Cevap:
 Tayyip pabucu yarım çık dışarıya oynayalım
 
Biz Topçu Kışlasını yapacağız. Topçu Kışlası gökten zembille inen bir proje değil
RTE
 
Cevap:
 
Halkın direnişi gökten inmedi. Her yapacağız dediğini yapamayacağını anlaman gerekir.
 
Herkesin (siyasetçilerin, mimarların ,mühendislerin bu projenin peşinde koşması gerekir)
RTE
 
Cevap:
Neden senin projelerinin peşinde koşalım düşündün mü hiç? Biz düşünmeye, sorgulamaya, eyleme gidiyoruz ve zıplamaya! Projeni de al git!
 
Buradaki olay ne kesilen 5-10 tane ağaçtır. Kesilen mi yanlış söyledim sökülen ve.....
RTE
 
Yanlış söylemedin. Buradaki olay senin insanları, doğayı, ülkeni aşağılamandır. Buradaki olay bambaşkadır. Her birimizin içinde bir şekilde yarattığın öfke bu olayla gün yüzüne çıkmıştır.
 
Olay gezi parkından çıkarılarak ideolojik hale getirimiştir.
RTE
 
Cevap: Olay gezi parkından çıkıp iyi ki de bu hale gelmiştir. İnsanların siyasi görüşlerinden ve dünyaya bakış açılarından neden rahatsızlık duymaktasın? İdeoloji yani "düşünceler bilimi" ve düşüncelerin nereden geldiğine dair çözümleme sende neden olumsuz bir anlam taşımaktadır? Bu noktada Gramsci'yi duymamış olsan da okumakta yarar var. Bak ne diyor: "Tarih bakımından zorunlu olmaları nedeniyle bunların bir geçerliği vardır; bu da psikolojik bir geçerliktir; bu ideolojiler insan yığınlarını örgütler, insanların üzerinde harekete geçecekleri , durumlarının bilincine erecekleri, savaşacakları zemini hazırlar; keyfi olanlar ise bireysel hareketlerden, polemiklerden başka bir şey meydana getirmez. " (Hapishane Defterleri, s: 82) Zorunlu ideolojidir bizim ideolojimiz ve hiç de bireysel değildir! Aynaya bak ve polemiklerinle yüzleş. Halkının yüzüne bakamazsın!
 
Yasemin Şenyurt /05.06.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder